„Implementarea proiectului a avut ca scop readucerea cartierului din centrul istoric al urbei la imaginea de odinioară, precum și oferirea unui spațiu modern de recreere oamenilor care trec prin preajmă”, se arată în comunicat

Inițiativa privind reamenajare a zonei pietonale în perimetrul a 4 străzi din centrul istoric al capitalei aparține Agenției de Inspectare și Reabilitare a Monumentelor, iar proiectul de execuție a fost elaborat de către SRL „Urban Life Projects".

În zonă au fost executate lucrări de infrastructură: amenajarea trotuarelor (circa 2800 m²), instalarea iluminatului nocturn decorativ (39 de piloni pentru iluminarea zonei pietonale pe întreg perimetrul), mobilier urban, precum și rampe pentru persoane cu mobilitate redusă, în prejma trecerilor pietonale, pavaj tactil. De asemenea, fațada Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din str. Mihail Kogălniceanu, 82 a fost iluminată decorativ (cu 64 de corpuri de iluminat), spune Primăria.

Lucrările s-au desfășurat în iulie – septembrie2019 și au costat cca 3 milioane de lei, surse prevăzute în bugetului municipal pentru anul 2019, potrivit autorităților municipale.