Image-Description
Platforma DA: „Regimul a declarat război propriilor cetăţeni, iar intimidările au devenit parte a politicii de stat”
Politic 16 octombrie 2018, 15:30 | 3522

„Regimul de la Chişinău a declarat război propriilor cetăţeni. Dosarele sunt fabricate pe bandă rulantă, iar acţiunile de intimidare sunt fără precedent”. Declaraţiile au fost făcute de către reprezentanţii Platformei DA în cadrul unei conferinţe de presă.

În context, Platforma DA cere guvernării să înceteze imediat persecuţiile şi fabricarea dosarelor penale pe bandă rulantă pentru activiştii civici şi oponenţii politici.

„Regimul a declarat război propriilor cetăţeni. Platforma DA nu o singură dată a informat opinia publică despre persecuţiilor fără precedent la care sunt supuși activiştii săi şi oponenţii guvernării. În ultimul timp acestea au devenit similare practicilor de nimicire a oamenilor de către regimul stalinist. Puterea de la Chişinău, tot mai înfricoşată şi izolată de lumea civilizată, recurge la acţiuni de reprimare brutală a spiritului civic, de reducere la tăcere a cetăţenilor responsabili care deconspiră scheme criminale”, a menţionat secretarul Platformei Demnitate şi Adevăr, Chiril Moţpan.

Referindu-se la activiştii persecuţi, Chiril Moţpan a spus că „aceşti oameni nu s-au temut să facă dezvăluiri despre scheme banditeşti de contrabandă”.

Totodată, în cadrul conferinţei de presă vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a explicat de ce guvernare recurge la intimidări şi amenințări.

„Politica de intimidare a opoziție deja e o parte componentă a politicii de stat. Din 2016 s-au pornit aceste amenințări la adresa activiștilor opoziţiei. Acum suntem în altă fază, în ajunul alegerilor parlamentare. Există și logica perversă a guvernării în contextul sistemului mixt. Astfel, sunt intimidați cei mai carismatici oameni din regiune. Guvernarea, ştiind de popularitatea ei aproape de zero chiar şi în acest sistem implementat special pentru ei, se teme că şi în circumscripţiile croite vor apărea oameni cu carismă, oameni sonori care deconspiră schemele criminale. În context, ei fac tot posibilul pentru a sugruma toţi oponenţii din teritoriu. Şi încep cu cei mai activi şi cei mai vocali”, a precizat Alexandru Slusari.

Mai mult, vicepreşedintele Platformei DA a îndemnat guvernarea să pună capăt la toate persecuţiile pe care le pune în aplicare.

„Orice dictatură cade. Regimul Plahotniuc-Dodon acţionează asemenea unui șobolan strâns la colţ. Ei ştiu că nu mai au recunoaştere internaţională, ei ştiu că nu mai au sport financiar internaţional, ei văd că în toate sondajele sunt în cădere şi acum încearcă să remedieze aceste lucruri, doar că nu prin fapte bune, dar prin intimidarea oponenţilor. Ei văd că Platforma DA e o forţă, că avem activişti competenţi şi încercă prin orice metode să ne intimideze. Nu va merge acest lucru. Noi o să continuăm să luptăm. Trebuie să ne solidarizăm”, a menţionat vicepreședintele Platformei DA, Liviu Vovc.

„Dictatura va fi stopată, niciun regim nu a dăinuit. Şi cel instalat de binomul Plahotniuc-Dodon nu este o excepţie. Odată ce se va prăbuşi, nimeni nu va scăpa de pedeapsa dreaptă pentru faptele sale. Chemăm cetăţenii la solidarizare şi rezistenţă”, a punctat Chiril Moţpan.

Reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr mai spun că vor informa şi în continuare partenerii externi despre toate cazurile de intimidări.

Opinia ta contează. Comentează!