De la izbucnirea pandemiei, 10 milioane de oameni s-au infectat și peste 500.000 au murit
Externe 30 iunie 2020, 15:34 | 993

În șase luni, noul coronavirus a infectat peste zece milioane de oameni din întreaga lume şi a ucis mai mult de 500 mii, până în prezent. ”Ce este mai rău abia urmează. Pandemia este departe de a se încheia și se răspândește cu o viteză mai mare!”, afirmă Organizația Mondială a Sănătății.

Problema se măsoară la nivel global, a spus directorul OMS, care îndeamnă toate statele să coopereze.

Potrivit șefului OMS, unele guverne ar trebui să ia în considerare strategia Coreei de Sud pentru testarea, urmărirea contactelor şi izolarea persoanelor infectate.

Deoarece multe naţiuni şi lideri mondiali rămân împărţiţi cu privire la modul de combatere a virusului, pandemia este departe de a se încheia și se răspândește cu o viteză mai mare.

Situaţia cea mai gravă rămâne în Statele Unite. Epicentrul pandemiei s-a mutat în sudul şi vestul ţării - Texas, Arizona şi Florida. În aceste state federale, numărul îmbolnăvirilor de Covid-19 înregistrate zilnic este asemănător cu cifrele, pe care New York-ul le anunţa la începutul crizei sanitare.

Pe vechiul continent, în ultimele 24 de ore în Italia s-au înregistrat numai şase decese provocate de noul coronavirus, cel mai redus bilanţ al victimelor după 28 februarie. Numărul total al deceselor de la începutul epidemiei a ajuns în această ţară la peste 34 de mii. Cu epidemia sub control, Italia a încheiat relaxarea restricţiilor, dar sunt monitorizate cu atenţie mai multe focare apărute în diferite părţi ale ţării. 

Opinia ta contează. Comentează!