Elena Udrea este acuzată de luare de mită, spălare de bani și finanțarea ilegală a campaniei prezidențiale din 2009
Externe 2 martie 2021, 19:55 | 1137

Elena Udrea, fost ministru al Turismului în Guvernul României condus de Emil Boc, a fost condamnată astăzi la cinci ani de închisoare, cu executare, pentru luare de mită, și șase ani cu executare, pentru spălare de bani. Într-o intervenție la un post TV din București, Udrea a blestemat-o pe judecătoarea care a dat sentința în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009.

ELENA UDREA, fost ministru al Turismului, condamnată la 8 ani de închisoare: "Femeia asta a dat o decizie absurdă. Nu știu cum va dormi la noapte. O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu. Nu înțeleg cum va dormi această femeie liniștită la noapte."

După aproape patru ani de cercetare judecătorească, dosarul Ioanei Băsescu și al Elenei Udrea privind finanțarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu a ajuns la final. Elena Udrea a fost condamnată pentru mai multe capete de acuzare. Fostul ministru afirmă că sentinţa de marţi a Curţii de Apel Bucureşti, prin care a fost condamnată la 8 ani de închisoare în dosarul campaniei electorale din 2009 a fost pentru ea un şoc.

ELENA UDREA, fost ministru al Turismului, condamnată la 8 ani de închisoare: "Încep prin a spune că pentru mine a fost un șoc. M-am întors în țară cu convingerea că ceva s-a schimbat în justiție și că poți să te aperi, ceea ce eu nu am făcut în dosarul Gala Bute. Poți să te aperi, poți să aduci probe, poți să demonstrezi că acuzațiile procurorilor, a doamnei Kovesi, sunt nelegale, nedovedite."

Ea a spus că a adus probe în dosar și că este liniştită din acest punct de vedere, însă acuzaţiile procurorilor i s-au părut rupte de realitate. În opinia Elenei Udrea, judecătoarea din dosarul său „a dat o decizie absurdă”.

ELENA UDREA, fost ministru al Turismului, condamnată la 8 ani de închisoare: "Deci această femeie (n.r. judecătoarea) a ținut să mă condamne pe fiecare acuzație a procurorilor. Dovadă mai mare de slugărnicie, de răspuns la comandă, că nu pot să cred că are ceva personal cu mine, nu pot să cred că mă urăște pe mine atât de mult, încât să țină să mă condamne chiar și la cele mai absurde dintre acuzațiile care s-au adus în acest dosar."

În același dosar privind campania electorală din 2009, contopind pedepsele, fiica fostului președinte al României, Ioana Băsescu, a primit 5 ani de închisoare cu executare pentru mai multe fapte de corupție. În sala de judecată, procurorul a cerut pedepse maxime în ambele cazuri. Acesta a solicitat ca sentința Elenei Udrea să fie orientată spre maximul special prevăzut de lege și în același timp ca pedeapsa pentru Ioana Băsescu să fie una exemplară, având în vedere că aceasta a comis fapta când tatăl ei, Traian Băsescu, era preşedintele României.

Opinia ta contează. Comentează!