Într-o conferință de presă, Piotr Bejenari a declarat că și-a construit, în urmă cu aproape 30 de ani, împreună cu sora sa și fratele, o casă în Valea Trandafirilor. Dar din 2017, cele trei familii nu ar mai avea parte de un trai tihnit, din cauza lucrărilor de construcție a unui bloc, cu 13 etaje, în imediata apropiere.

Bărbatul spune că a ajuns și la arhitectul șef al municipiului Chișinău, care pe atunci era Sergiu Borozan.

Pentru explicații, l-am sunat pe fostul arhitect șef al municipiului Chișinău, Sergiu Borozan. El afirmă că nu a eliberat niciun act pentru construcția blocului. Lucrările sunt ilegale, ne-a spus Borozan.

Am mers și la firma de construcție, pentru a afla detalii. Proprietarul companiei, Igor Damaschin, a acceptat să vorbească fără a fi înregistrat. El ne-a spus că a acționat legal, în baza faptului că Primăria nu i-a respins oficial cererea de efectuare a lucrărilor. Juriștii confirmă că ridicarea blocului nu este în contradicție cu legea. Potrivit lui Damaschin, cetățeanul Piotr Bejenari este nemulțumit pentru că nu i s-a dat ce a cerut în schimbul casei sale - patru apartamente la bloc și o mașină nouă. Apoi, s-ar fi răzgândit și a cerut pentru casă 280 de mii de euro. Piotr Bejenari confirmă cele spuse de Igor Damaschin.

Purtătorul de cuvânt la Primăriei Chișinău, Vasile Chirilescu, ne-a declarat că experții din cadrul autorității municipale vor merge la fața locului, pentru a se documenta în privința problemei anunțate de către Piotr Bejenari.