Vedetele Jurnal TV au gătit peste 400 de porții de mâncare pentru beneficiarii a două aziluri din Chișinău
Social 15 octombrie 2021, 16:13 | 1040

Cel mai mare festival gastronomic "Poftă mare, Chişinău!" a luat sfârșit, dar faptele bune au continuat. Ieri seara, toată mâncarea gătită cu grijă de echipa Jurnal TV a fost dusă la două aziluri din oraș. Ca niște copii, bătrânii au așteptat bucatele care, spun ei, le-au făcut sărbătoarea mai frumoasă și cu adevărat memorabilă.

Peste 100 de porții de mâncare au ajuns ieri seara la Centrul de găzduire și reabilitare a persoanelor fără domiciliu stabil. Aici, mai mulți bătrâni au așteptat bucatele chiar afară, la intrarea în instituție.

VERA CEPOI, medic de gardă: "Un ajutor din altă parte este binevenit și foarte la timp. Beneficiarii noștri așteaptă, ca copiii la sărbători. E foarte plăcut. Dar mai e și un adaos la caloriile pe care le primesc în fiecare zi."

Deoarece cartofii cu carne au fost gătiți de echipa Jurnal TV conform unei rețete ucrainești, bucatele au fost așteptate în primul rând de cei care provin din țara vecină. Această doamnă, de exemplu, e din regiune Nikolaev.

În doar câteva clipe, beneficiarii azilului erau deja la masă, unde au savurat cu poftă bunătățile aduse.

Pensionarii au recunoscut că doar în acest fel au putut simți cu adevărat că ieri a fost sărbătoare - hramul Chișinăului.

Alte câteva zeci de porții au ajuns și la Azilul republican pentru invalizi și pensionari din Chișinău.

GHEORGHE BEJENARI, directorul azilului: "Ați făcut un gest foarte bun. Se simte că cineva nu i-a lăsat uitării. Mai ales de la o echipă de televiziune. Așa ceva mai rar se întâmplă."

Ieri, Jurnal TV a marcat cea de-a X-a ediție a Festivalului „Poftă mare, Chișinău!”. Prezentatorii postului de televiziune au pregătit cartofii cu carne, conform unei rețete ucrainești. La prepararea bunătății au fost utilizate 120 kg de cartofi, 90 kg de carne, 50 kg de ceapă, câteva kg de ierburi și condimente.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie