Papa Francisc a anunțat că susține parteneriatul civil între persoanele de același sex
Externe 22 octombrie 2020, 16:03 | 777

Papa Francisc susține parteneriatul civil între persoanele de același sex. Într-un nou documentar, Suveranul Pontif susține că cei care fac parte din comunitatea LGBT+ au dreptul să întemeieze o familie și a solicitat o lege în acest sens.

„Homosexualii au dreptul să fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să fie alungat sau să fie făcut să sufere din această cauză”, a declarat Papa Francisc în documentarul „Francesco”, care a avut premiera miercuri, 21 octombrie, ca parte a Festivalului de Film de la Roma.

Papa Francisc a solicitat o „lege pentru parteneriatele civile”, care să le dea dreptul persoanelor din comunitatea LGBT+ să aibă o familie. Documentarul prezintă abordarea Papei în legătură cu mai multe probleme sociale importante – în vorbele Suveranului Pontif, problemele „celor care se află la periferiile existențiale” – migranți, refugiați, săraci, dar și probleme precum rolul femeilor în societate, dar și atitudinea catolicilor asupra celor care se identifică ca membri ai comunității LGBT.

Discursul public al papei Francisc pe această temă a evoluat de-a lungul timpului: de la vremea când era arhiepiscop de Buenos Aires şi un critic vocal al căsătoriei între persoanele de acelaşi sex în Argentina, înainte de legalizarea acestora, în 2010, la a-şi pune întrebarea ''cine sunt eu să judec o persoană gay, care îl caută pe Dumnezeu?”, declaraţie făcută în 2013.

Opinia ta contează. Comentează!