Image-Description
Preşedintele USR: Decizia Judecătoriei Chişinău arată că interesele oligarhilor nu ţin cont de procesele democratice
Politic 20 iunie 2018, 11:20 | 2598

Preşedintele USR, Dan Barna, susține că invalidarea mandatului lui Andrei Năstase, care a câştigat alegerile pentru Primăria Chişinăului, arată ce se poate întâmpla atunci când corupţia este regula unui stat.

„Invalidarea votului pentru învestirea lui Andrei Năstase la primăria Chişinăului arată ce se poate întâmpla atunci când corupţia este regula unui stat. Decizia Judecătoriei Chişinău demonstrează că interesele oligarhilor nu ţin cont de procesele democratice şi pot fura votul cetăţenilor. Ce se întâmplă în aceste momente la Chişinău arată cât de aprigă este lupta pentru democraţie şi justiţie corectă atât în România, cât şi în Republica Moldova. Important este, însă, să aşteptăm motivarea completă a instanţei şi să avem încredere în decizia Curţii de Apel de la Chişinău care va rezolva contestaţia anunţată de primarul ales al capitalei moldovene. Rămânem alături de Andrei Năstase", a scris Barna seară într-o postare pe Facebook.

Amintim că instanţa nu a confirmat legalitatea alegerilor locale din Chişinău pentru funcţia de primar general, desfăşurate în două tururi, pe 20 mai şi 3 iunie, iar în consecinţă mandatul lui Andrei Năstase, câştigătorul scrutinului, nu a fost validat.

Opinia ta contează. Comentează!