Teren de joacă la bibliotecă
Social 29 ianuarie 2020, 23:04 | 3012

Daca nu stiti unde sa mergeti cu cei mici, faceti un popas la biblioteca ”Petre Stefanuca” din orasul Ialoveni. In institutie este amenajat un colt special pentru copiii care au pana la cinci ani. Acolo, picii se joaca, citesc, coloreaza, in timp ce parintii ii supravegheaza si fac schimb de opinii intre ei.

Tatiana Balaur vine aici cu regularitate împreună cu Maximilian, fiul ei de trei ani și jumătate. Pentru că la grădiniță se află abia pe lista de așteptare, biblioteca a devenit locul de joacă preferat pentru băiețel.

Și Regina Babii vine la bibliotecă împreună cu fiul ei, care are doar 11 luni. Pentru că este o împătimită a lecturii, își dorește ca și băiețelului ei, Mihai, să aibă aceeași pasiune.

Iar Lilia Gantea vine cu fiica ei de când copila avea doar patru luni. Pentru Lilia este extrem de importantă socializarea cu alte mămici, pentru că poate aborda subiecte ce țin de diversificarea alimentației sau educație.

Ideea unui astfel de spațiu a apărut în urma mai multor vizite la bibliotecile din România, unde exista deja acest concept. Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al Corpului Păcii în Moldova și al programului Novateca.

Pe parcursul anului trecut, Bebeteca a fost vizitată de 233 de oameni. 162 dintre ei au fost copii. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie