37 de persoane infectate cu COVID-19 sunt în stare gravă
Social 1 aprilie 2020, 16:26 | 850

La ora dimineții, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 era neschimbat - 353. Printre cei infectați sunt 22 de copii și șase femei gravide, a declarat ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu. În Spitalul „Toma Ciorbă” și Spitalul Clinic Republican sunt 37 de pacienți în stare gravă.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății

La Spitalul „Toma Ciorbă” avem la momentul actual 125 de persoane confirmate cu COVID-19, starea gravă este la 26 de persoane, gravitate medie - 64, în rest stare satisfăcătoare. La Spitalul Clinic Republican la moment avem plasate 15 persoane cu COVID, 11 persoane sunt cu evoluție gravă, patru persoane sunt în stare satisfăcătoare.

Potrivit ministrului Sănătății, pe mâna medicilor au ajuns și 22 de copii.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății

La Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii avem 33 de persoane confirmate cu COVID, 11 maturi și 22 de copii, în cazul a 27 de persoane, 10 maturi și 17 copii starea este de gravitate medie, în rest este vorba despre starea satisfăcătoare atât a adulților, cât și a copiilor.

Toate gradele de dizabilitate care expiră în perioada stării de urgență vor fi prelungite, iar persoanele cu necesități speciale vor primi în continuare alocații și pensii, a promis Dumbrăveanu.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății

Listele vor fi prezentate CNAS-ului, astfel încât să nu fie stopat dreptul la pensii sau alocații sociale a acestor persoane.

Până la această oră, numărul celor care au murit de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la patru. Marți au fost confirmate 55 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, bilanțul ajungând la 353. 

Opinia ta contează. Comentează!