Un accident care a avut loc în 1986 i-a spulberat toate visele
Social 9 decembrie 2021, 11:56 | 2240

Compozitorul, actorul și filologul Iurie Andronic este numit pe drept omul-orchestră. Pe timpuri a fost director muzical la Teatrul „Mihai Eminescu” și la Teatrul „Luceafărul”. Însă după un accident a rămas fără un picior... Omul vrea să fie activ, să fie util societății și are nevoie de ajutor. Iurie Andronic ar încerca să-și cumpere o proteză, dar aceasta este prea scumpă - peste 300 de mii de lei, pe care nu-i are.

Iurie Andronic ne-a fixat întâlnire la teatru, locul unde a muncit și s-a simțit util și respectat pentru munca sa. De-a lungul anilor, compozitorul, actorul și muzicianul și-a făcut timp să îmbine mai multe profesii. Era nevoit să se angajeze în mai multe activități ca să le ofere celor doi copii o copilărie decentă.

Un accident, ce a avut loc în 1986, despre care compozitorul încă nu are curajul să vorbească, avea să-i spulbere toate visele mărețe, de a-și continua studiile peste Prut, de a deveni un dirijor de orchestră.

Nu se știe care ar fi fost mersul lucrurilor, dacă avea să întâmpine un medic mai experimentat în cale, dar așa s-a întâmplat că a fost operat de un chirurg la început de cale.

Ulterior, despre accident și repercusiunile asupra sănătății compozitorului aflaseră regretații Ion și Doina Aldea Teodorovici. Pe atunci, Iurie Andronic muncea în calitate de dascăl acolo unde își desfășura activitatea și mama Doinei, doamna Eugenia Marin

Ulterior, filologul, muzicianul și actorul Iurie Andronic, fiind un talent polivalent, muncea oriunde era solicitat, în pofida acestei dizabilități. Dar a avut și cazuri când rămânea fără proteză și susținere fizică.

Cu trecerea anilor, o proteză performantă a devenit o necesitate vitală. Compozitorului îi devine din ce în ce mai dificil să se deplaseze, să muncească și să aibă parte de o calitate mai bună a vieții. De aceea unica soluție ar fi o proteză performantă pe care un om al creației, din păcate, nu și-o poate permite acasă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie