Precizări privind intrarea în România
Social 8 septembrie 2020, 01:01 | 766

Cetățenii români și străini care se află pe teritoriul Republicii Moldova și intenționează să călătorească în România pot solicita suspendarea temporară a măsurii de carantină și prin e-mail. Pentru aceasta ei trebuie să se adreseze la Centrele Județene de Conducere și Coordonare a Intervențiilor competente teritorial, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei României în Republica Moldova.

Înainte de adresarea solicităriI, persoanele trebuie să se asigure că se încadrează în excepțiile de la măsura interzicerii intrării în România. Procedura de solicitare temporară a măsurilor de carantină pe teritoriul României este valabilă doar pentru situațiile care nu se încadrează în exceptările de la carantină, prevăzute în Hotărârea din 21 iulie a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, articolul 3. Cei care se încadrează în respectivele excepții nu trebuie să mai efectueze niciun demers suplimentar.

Prin urmare, procedura se aplică doar: # pentru situații deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces; # deplasări pentru intervenții sau tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare; # preschimbare documente de identitate, părăsirea țării etc.

Cererea, cu documentele anexate, urmează să fie transmise în funcție de punctul de trecere a frontierei utilizat, la adresele afișate pe ecran.Ambasada României în Republica Moldova face apel la responsabilitate și roagă eventualii solicitanți să verifice, înainte de a transmite e-mailul cu solicitarea, dacă și în ce excepții se încadrează.

Opinia ta contează. Comentează!
LIVE