Peste 800 de copii s-au îmbolnăvit de coronavirus în RM de începutul pandemiei
Social 2 iulie 2020, 19:57 | 1185

De la începutul pandemiei și până în prezent, 824 de copii s-au infectat cu Covid-19. Aproape 70 dintre ei au vârsta mai mică de un an. Noul tip de coronavirus îi afectează pe micii pacienți la fel ca și pe adulți, atenționează specialiștii. Boala le afectează toate organele.

Spitalul clinic municipal pentru copii face față cu greu numărului mare de solicitări. Noul tip de coronavirus îi afectează pe micii pacienți la fel ca și pe adulți și îi poate pune în pericol în special pe cei care suferă de alte afecțiuni și cu imunitatea scăzută.

Până în prezent, medicul pediatru a ajutat peste o sută de copii să învingă boala, iar cel mai mult a marcat-o lupta pentru viață a unei fetițe de 12 ani.

Olesea, Bogdan și Marinela Rubanovici împart aceeași boxă de spital în care stau izolați de aproape trei săptămâni. La ei au cces doar medicii Spitalul clinic municipal de boli contagioase pentru copii.

Până la disponibilitatea unui vaccin împotriva Covid-19, medicii îndeamnă părinții să fie responsabili de sănătatea celor mici, să le pună măști, să evite locurile aglomerate și terenurile de joacă.

Dint cei 824 de copii care au contractat boala de la începutul pandemiei, în prezent sunt tratați în spitale peste 350 , iar alți 471 au fost tratați. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie