Politicienii români, alături de Năstase
Politic 22 iunie 2018, 16:49 | 5756

Mai mulți politicieni din România s-au arătat îngrijorați de situația actuală din Republica Moldova, în urma invalidării alegerilor locale noi pentru Primăria Chișinău. Ei au spus că sunt alături de primarul ales al capitalei, Andrei Năstase, și sunt gata să îi ofere tot sprijinul. Aceștia și-au manifestat susținerea în cadrul unei conferințe care a avut loc ieri la Chișinău.

La conferință s-a discutat despre ecosistemul urban și instrumentele de dezvoltare inteligentă. La eveniment a participat și primarul ales al capitalei, Andrei Năstase. La Chișinău urmau să ajungă și mai mulți primari din marile orașe ale României, care erau gata să înceapă o colaborare cu edilul ales pe 3 iunie, însă au renunțat să mai vină în semn de protest față de invalidarea rezultatelor scrutinului. Deputatul PNL Florin-Claudiu Roman, care este președintele Comisiei parlamentare Administrație publică și amenajare teritoriului, a spus că a rămas surprins de hotărârea instanței de judecată de a nu valida mandatul primarului ales de locuitorii municipiului Chișinău.

Această hotărâre de judecată poate influența relațiile cu partenerii externi, a mai declarat deputatul din România.

Conferința a fost organizată de IDIS „Viitorul”, PNUD Moldova, Fundația Națională a Tinerilor Manageri din România și Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor.

Opinia ta contează. Comentează!