Potrivit purtătorului de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Oleg Pantea, corpul neînsuflețit al deținutului a fost găsit de către gardianul de serviciu, în timpul verificărilor obișnuite. Mai apoi, la fața locului ar fi fost chemați polițiștii și un medic legist.

De menționat că toate aceste informații au fost făcute publice doar în urma solicitărilor noastre. Pe site-ul Administrației Naționale a Penitenciarelor nu este niciun comunicat de presă despre presupusul suicid, deși în alte situații similare, acestea existau. Jurnal TV a aflat despre caz dintr-un mesaj expediat de către un telespectator, care ne spunea că deținutul născut în 1988 și-ar fi pus capăt zilelor în noaptea de sâmbătă spre duminică din cauza agresiunilor și umilințelor la care ar fi fost supus în pușcărie. Aceeași sursă afirmă că, în ultimele șase luni, ar fi cel de-al doilea suicid în penitenciarul din Soroca și că ambele ar fi ținute în secret. Am sunat de mai mult ori la închisoarea din Soroca pentru o reacție, dar nimeni nu ne-a răspuns la telefon, iar purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor a respins învinuirile.

Oleg Pantea a adăugat că, în urma expertizei medico-legale, pe corpul neînsuflețit NU ar fi fost depistate semne de violență. Poliția a pornit însă un proces penal pentru a stabili cu exactitate în ce condiții s-a produs decesul. Și Administrația Națională a Penitenciarelor a inițiat o anchetă de serviciu, ne-a mai spus Pantea.