Jurnalul orei 17, 15 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 15 septembrie 2021, 19:05 | 2784

Prezentat de Vasile Luchianu

Au trecut 14 zile de la începutul anului școlar ceea ce înseamnă că angajații nevaccinați din educație trebuie să prezinte un test negativ la COVID. Situația este mai complicată pentru dascălii de la sate. Pe lângă salariile mici, care nu le permit să facă testele din cont propriu, aceștia mai au o problemă -laboratoare pentru efectuarea testelor la COVID în sate nu există. Singura soluție ar fi să parcurgă zeci de kilometri până în capitală, pentru a face testul. Autoritățile centrale spun că profesorii care nu se conformează, nu-și vor putea desfășura activitatea.

Guvernul de la Kiev are un proiect ambițios pe râul Nistru, dar el nu prevede nicio garanție de ocrotire a mediului ambiant. Construcția celei mai mari hidrocentrale din Europa afectează Republica Moldova, afirmă specialiștii. Toate discuțiile de până acum, pe care le-a purtat Chișinăul cu autoritățile ucrainene, nu s-au încheiat cu semnarea vreunui document de redresare a situației. Din cauza lucrărilor de la Naslavcea, scade apa din râul Nistru, iar consecințele pot fi ireversibile.

Un băiat de nouă ani a ajuns la spital cu mâna fracturată, după ce a fost lovit de o trotinetă electrică, pe care o ghida un tânăr de 20 de ani. Acesta circula cu viteză, afirmă martorii. Incidentul a avut loc în Parcul "La Izvor" din Chișinău, unde copilul era la plimbare, cu părinții. Pentru a-i pedepsi pe vitezomanii din parcuri este nevoie de un nou regulament rutier, afirmă autoritățile.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie