Ei sunt David și Gabriela. Părinții lor nu au putut să-i crească și să le asigure un viitor. De cele mai multe ori, erau lăsați singuri acasă, fără mâncare și fără atenția unor adulți, de care aveau nevoie.

De doi ani și jumătate, adevărata lor familie au devenit Elena și Serghei Railean din satul Colonița, municipiul Chișinău. Acum 13 ani, fiul mai mic al celor doi soți a venit cu ideea, iar Elena nu a stat mult pe gânduri și a devenit asistent parental profesionist, ca să poată lua copii în plasament.

Îi tratează ca și cum ar fi copiii ei, iar în schimb primește un zâmbet, o vorbă bună și multă satisfacție sufletească. Iar „neaca Elena ”, aşa cum îi spun cei mici, nici nu-și imaginează viața fără ei.

Înainte de a-i lua pe cei doi copii la Colonița, mergea foarte des în vizită la familia lor biologică. Și acum ține minte cât de mult doreau să o urmeze. Este mandră că, oriunde merg acum, picii le spun tuturor că la Colonița este casa lor.

Sâmbăta, de la ora 19, în cadrul emisiunii „Jurnalul Săptămânii”, aflați de la colega noastră Parascovia Spic cum fac față provocărilor asistenții parentali profesioniști, cât de mult se implică statul pentru a ajuta acești copii și ce se întâmplă cu ei după ce au atins majoratul.