Cei 180 de cetățeni moldoveni blocați pe aeroportul din Praga vor fi aduși acasă
Social 3 aprilie 2020, 19:33 | 1045

Cei 180 de cetățeni ai Republicii Moldova, blocați două nopți pe Aeroportul din Praga, vor reveni acasă. Anunțul a fost făcut de către ministrul de Externe, Oleg Țulea. El a accentuat că problema din Praga nu a fost creată de Guvern.

Oleg Ţulea a declarat că au fost create mai multe liste cu cetățenii care vor fi aduși acasă, conform unui calendar stabilit de autorități.

Conform procedurii stabilite de Comisia Situații Excepționale, de bilete pentru aceste zboruri vor beneficia persoanele care s-au înscris în listele de așteptare ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare.

Până acum, 4.800 de cetățeni ai Republicii Moldova au venit acasă din mai multe țări europene. Guvernul de la Chișinău a sistat în totalitate traficul aerian, din 17 martie, cu excepţia zborurilor private sau speciale de tip charter, pentru a permite autorităților de aici, dar și altor state, să-şi evacueze cetățenii din zonele afectate de noul coronavirus. Persoanele revenite din statele afectate de pandemie sunt obligate să se autoizoleze în carantină la domiciliu. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie