Moldovagaz susține că nu-și va putea onora plățile în avans față de Gazprom pentru luna august
Social 11 august 2022, 19:25 | 3860

Moldovagaz susține că nu-și va putea onora plățile în avans față de Gazprom pentru luna august și a solicitat o amânare a transferului pentru trimestrul patru. Anunțul a fost făcut de către președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban.

Potrivit șefului Moldovagaz, Vadim Ceban, tariful intrat în vigoare pe 1 august nu acoperă nici prețul de achiziție, nici costurile de transport a gazului rusesc.

ANUNȚUL ȘEFULUI MOLDOVAGAZ: "Volumul de gaz din luna august va fi de 27 de milioane de metri cubi, la prețul de 1.459 de dolari pentru 1000 de metri cubi. Conform calculelor, costul total va fi de 39,39 milioane dolari. Astfel, din cauza acoperirii tarifare incomplete a tuturor costurilor asociate cu achiziționarea, furnizarea, transportul și distribuția gazelor naturale, deficitul de numerar al Moldovagaz se va ridica la 285,4 milioane lei în luna august."

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit că, de pe 1 august, consumatorii vor plăti un tarif de 23 de lei pentru fiecare metru cub de gaze. Asta în condițiile în care pretenția tarifară a Moldovagaz era de 29 de lei și 48 de bani.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie