Anul trecut, subiecte de interes public
Social 3 aprilie 2020, 20:06 | 867

Astăzi, aproape întreg globul pământesc trece printr-o perioadă complicată, provocată de pandemia de coronavirus. Îndemnul ”Stați acasă” rămâne neschimbat. Până când, nu se știe, dar noi știm că oamenii își aduc aminte cu plăcere cât de bine era în urmă cu un an, în această frumoasă lună de primăvară. Unele subiecte au făcut istorie și noi vă propunem să vedeți în continuare ce difuza Jurnal TV pe 3 aprilie 2019.

Pe 3 aprilie trecut, încă o ședință de judecată în dosarul Șor, care urma să aibă loc la Curtea de Apel Cahul, a fost amânată. De această dată, din cauza lipsei judecătorilor.

În această zi vă informam despre faptul că rata încarcerării în Republica Moldova este deosebit de înaltă - pe locul cinci din zece, iar rata mortalității în pușcării a fost cea mai mare, în 2017, printre țările din Europa. Administrația Națională a Penitenciarelor înregistra atunci 55 de decese la 10 mii de persoane deținute. O altă problemă era supraaglomerarea închisorilor.

Acum un an, instanța supremă din România a admis contestația Laurei Codruța Kovesi și a decis ridicarea controlului judiciar impus de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Măsura care fusese luată într-un dosar în care Kovesi era acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Iar mai înainte de această decizie, Parlamentul European anunța că o susține în continuare pe Laura Codruța Kovesi în cursa pentru funcția de procuror-șef european, în pofida controlului judiciar.

O altă noutate a fost demisia președintelui Algeriei. După mai multe săptămâni de manifestații stradale împotriva sa, dar și după 20 de ani de aflare în fruntea țării, pe 3 aprilie 2019 el și-a anunțat demisia. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie