Performanță istorică pentru un român
Externe 16 martie 2018, 17:23 | 1274

Performanță istorică pentru un sportiv român. Tibi Ușeriu a câştigat ultramaratonul de la Cercul Polar, una dintre cele mai dificile curse din lume. El este singurul om de pe glob care a obținut această performanță de trei ori consecutiv.

Sportivul originar din Bistrița-Năsăud a încheiat victorios cei 617 kilometri pe care i-a parcurs în şapte zile şi aproximativ cinci ore. El a trecut linia de finiş ţinând în mâini drapelul României, care avea pe el şi însemnele Centenarului Marii Uniri. Asta în timp ce organizatorii maratonului l-au întâmpinat pe acordurile imnului naţional al României.

Din totalul de 617 kilometri, aproximativ 280 au fost parcurşi pe un fluviu îngheţat. Chiar dacă temperaturile au fost mai ridicate decât la edițiile din anii precedenți, vântul şi ninsoarea au fost o adevărată provocare pentru cei 23 de concurenţi, 16 dintre ei renunțând la cursă. Nu și Tibi UşEriu, care în ciuda condițiilor extreme și a degerăturilor, nu a abandonat competiţia.

O lume întreagă și-a exprimat admirația pentru performanța sa, inclusiv președintele României, Klaus Iohannis. El a ținut să-l felicite pe UşEriu, declarând că un astfel de succes poate fi atins doar cu determinare şi sacrificii și că sportivul a demonstrat din nou că este un luptător. Tibi Ușeriu, în vârstă de 44 de ani, este singurul din lume cu trei titluri la activ, după ce a câștigat şi ediţiile din 2016 şi 2017, ce se desfăşoară în zona Cercului Polar.

Opinia ta contează. Comentează!