Un medic al Spitalului „Sfânta Treime” din Chișinău a fost găsit mort în cabinetul său
Social 27 mai 2020, 16:18 | 8705

Moarte subită la Spitalul Clinic „Sfânta Treime” din Chișinău. Medicul toxicolog Eugen Buceațchi a fost găsit fără suflare în cabinetul său, în acestă dimineață. Iar un alt doctor, care, conform rezultatelor testelor, s-a tratat recent de coronavirus, a murit la Spitalul Clinic Republican din capitală. Amănunte despre cele două tragedii aflați în continuare.

Eugen Buceațchi avea 40 de ani și, de peste 10 ani, era medic toxicolog în secția de specialitate a Spitalului „Sfânta Treime” din Chișinău. Potrivit șefului secției respective, Adrian Pâslaru, colegul său a fost găsit mort de către o asistentă medicală, care a intrat în cabinet să ia niște fișe și l-ar fi găsit pe un scaun lângă chiuvetă.

Eugen Buceațchi era căsătorit și avea trei copii. Medicul muncea în tura de noapte. Potrivit poliției, care a fost anunțată despre deces în jurul orei șase dimineața, specialiștii de la Centrul de Medicină Legală urmează să efectueze expertizele necesare pentru stabilirea cauzei morții subite a doctorului. Inspectoratul de Poliție al sectorului Râșcani a inițiat o anchetă în acest caz.

Un alt medic s-a stins din viață la Spitalul Clinic Republican din capitală. Este vorba despre Valeriu Crivoi, care avea 61 de ani. El era obstetrician-ginecolog la Spitalul Raional Soroca. Potrivit specialiștilor, Valeriu Crivoi a murit din cauza unei pneumoscleroze generalizate. Pe 5 aprilie, el a fost testat pozitiv la Covid-19, dar s-a tratat, spun medicii. Acest lucru ar fi fost confirmat și de cele trei teste efectuate, care au arătat rezultate negative.

De menționat că un caz similar s-a produs recent în România. Potrivit presei de peste Prut, ministrul Sănătății de la București a cerut reevaluarea cazului unei asistente medicale din Botoșani, care a fost diagnosticată cu noul coronavirus și a murit după ce s-ar fi tratat, având două teste negative. 

Opinia ta contează. Comentează!