De la 1 septembrie, instituțiile de învățământ din Chișinău își reiau activitatea
Social 31 august 2020, 20:09 | 918

Este bătut în cuie! De mâine, 1 septembrie, instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău își reiau activitatea. Decizia finală a fost luată astăzi, cu o zi înaintea începutului anului de studii, de către consilierii municipali, care au dezbătut subiectul mai multe ore.

VIOLETA BALTĂ, șef adjunct Direcția Asistență Socială și Sănătate: "Ne confruntăm anume în Chișinău cu o situație mult mai agresivă ca și număr și gravitate, decât am înregistrat în perioada situației excepționale și înperioada de până la 1 august.Toate cele 44 de terapii intensive pentru adulți sunt ocupate.Documentăm o creștere evidentă a cazurilor asimptomatice prin covid, inclusiv o creștere a numărului de covid la copii. În mare parte, ppaturile în spitalele pentru copii sunt ocupate."

După prezentarea situației epidemiologice din Chișinău, Violeta Baltă a fost întrebată ce părere are despre reluarea activității instituțiilor de învățământ...

VIOLETA BALTĂ, șef adjunct Direcția Asistență Socială și Sănătate: "Procesul de studii să fie demarat, să înceapă la 1 septembrie potftim, eu sunt pentru a începe online, părerea personală. Eu sunt pentru online până se mai ameliorează situația."

130 de grădinițe din cele 131 din municipiul Chișinău, precum și 145 de școli și licee din totalul de 148 de instituții preuniversitare de învățământ din capitală sunt pregătite pentru a primi copii în noul an școlar, a anunțat la ședință viceprimarul Angela Cutasevici. Raportul de autoevaluare pentru Creșa-grădiniță nr. 54 din sector Buiucani nu este coordonat de Centrul de Sănătate Publică Chișinău, din lipsă de personal necesar. Totodată, trei instituții de învățământ din suburbiile Chișinăului urmau să fie evaluate astăzi repetat. Unii consilieri au fost nemulțumiți că ei trebuie să ia decizia în privința instituțiilor de învățământ și nu autoritățile publice centrale.

După discuții care au durat câteva ore, dar și cu o pauză, consilierii au votat petru reluarea procesului educațional, dar cu o serie de amendamente. Executarea deciziei este pusă în sarcina viceprimarului de ramură, Angela Cutasevici, și a Direcției generale educație, tineret și sport, iar controlul executării ei îi revine primarului capitalei. De precizat că, până pe 7 septembrie, copii nu vor fi hrăniți în școli.

Tot astăzi a fost aprobată decizia de modificare a programului grădinițelor, astfel ca acestea să poată activa mai multe ore, de la 7.30 până la 17.30.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie