Partidul Șor, înregistrat la alegeri
Politic 9 ianuarie 2019, 20:14 | 3562

Partizanii lui Ilan Șor și membrii partidului cu același nume au defilat astăzi în fața clădirii Comisiei Electorale Centrale. Dintr-a doua încercare, autoritatea a înregistrat formațiunea primarului de Orhei în cursa pentru viitorul parlament. Evenimentul a fost marcat de incidente.

Deși a votat „pentru”, membrul Comisiei, Vladimir Șarban, s-a declarat nemulțumit de comunicatul emis anterior de formațiune, în care a acuzat CEC-ul de o provocare politică.

Cu ocazia înregistrării Partidului „ȘOR” în cursă, susținătorii acestuia au venit buluc la sediul CEC.

În timpul manifestației, un simpatizant al partidului „ȘOR” l-a agresat verbal pe activistul Anatol Mătăsaru, care filma evenimentul.

Potrivit lui Anatol Mătăsaru, oponentul său ar fi Valeri Climenco, cercetat penal pentru trafic de ființe umane. Acesta a fost reținut și dus la Inspectoratul de Poliție. Cum oamenii semnau în liste a observat și echipa noastră de filmare.

Până în prezent, în cursa parlamentară au fost înregistrate patru formațiuni politice și un bloc electoral - PD, PSRM, PCRM, Partidul Politic „ȘOR” și Blocul ACUM Platforma DA și PAS.

Opinia ta contează. Comentează!