Percheziții la mai multe locații într-un dosar în care este vizat șeful Direcției investigații Sud a INI
Social 12 august 2022, 19:22 | 974

Procurorii anticorupție și ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI au efectuat astăzi percheziții la șeful Direcției „Sud” a Inspectoratului Național de Investigații, Sergiu Solovei. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore, fiind vizat într-un dosar de îmbogățire ilicită. Potrivit anchetei, este vorba de o casă în construcție, într-o suburbie a Chișinăului, două apartamente și două parcări subterane, peste 50 de loturi agricole și două unități de transport.

MARIANA CHERPEC, procuror responsabil de comunicarea cu mass-media: "În rezultatul perchezițiilor au fost depistate și ridicate contracte de vânzare-cumpărare, contracte de împrumut, declarații vamale, acte cu privire la bunurile mobile și imobile deținute de către funcționar și alte obiecte care au importanță pentru cauza penală."

Verificarea lui Sergiu Solovei a avut loc în contextul altor 25 de percheziții, în șase localități din Republica Moldova, în cazul de contrabandă înregistrat la punctul de trecere Vulcănești-Vinogradovca, unde au fost depistate recent peste 3,8 milioane de țigări. Perchezițiile au avut loc la domiciliile, în automobilele fondatorilor și administratorilor unor companii cu activitate în domeniul importului, producerii și comercializării produselor din tutungerie, precum și la sediile, oficiile, secțiile de producere, depozitele și magazinele comerciale, a anunțat Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Sergiu Solovei a fost numit șef de secție în cadrul Inspectoratului General al Politiei, Inspectoratul Național de Investigații, pe 1 august 2014. Direcția Investigații Sud include nouă raioane: Cahul, Cantemir, Cimișlia, Leova, Basarabeasca, Comrat, Ceadîr-Lunga, Taraclia, Vulcănești. Pentru anul 2021, Solovei a declarat circa 50 de terenuri, dintre care 39 au fost obținute în același an prin donație. El a mai trecut în declarație două apartamente și două garaje, un Lexus NX 300 h, cumpărat în 2019 cu 784 de mii de lei. În același an, el a vândut un Volvo XC 90 cu 12 mii de lei și un lot cadastral cu 28 de mii de euro.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie