Viorel Morari rămâne în izolator
Social 20 ianuarie 2020, 20:53 | 1608

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, rămâne în arest preventiv pentru 20 de zile în Penitenciarul nr. 13. Curtea de Apel a menținut decizia luată săptămâna trecută de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Astfel, a fost respins atât recursul avocatului lui Morari, care a cerut eliberarea din arest a clientului său, cât și cel al procurorilor de aplicare a măsurii preventive pentru 30 de zile.

Viorel Morari nu a comentat decizia instanței. În schimb, i-a dat replică procurorului general.

Avocatul lui Viorel Morari susține că, deși încheierea instanței de fond nu are la bază nicio probă, Curtea de Apel Chișinău a respins ambele recursuri.

Cât despre controlul efectuat la Procuratura Anticorupție și depistarea unor nereguli, avocatul a declarat că lui Morari nu i-a fost prezentat niciun document în acest sens.

Apărătorul a mai spus că a sesizat instituția „Avocatul poporului” pentru a verifica de ce Viorel Morari a fost plasat în Penitenciarul nr. 13, deși în încheierea judecătorului de instrucție privind aplicarea măsurii preventive acest lucru nu era prevăzut. Procurorul de caz s-a făcut nevăzut după ședința de la Curtea de Apel și nu am putut să-i luăm o reacție. Precizăm că Viorel Morari a fost reținut pe 10 ianuarie și este cercetat pentru fals în acte publice și abuz în serviciu. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie