Potrivit polițiștilor și organizatorilor protestului, în centrul orașului au fost aduse în jur de 250 de microbuze, iar peste 500 de curse interurbane au fost suspendate între orele 10 și 14. Liderii manifestanților au spus că au ieșit din nou în stradă pentru că nu au fost auziți după protestul anterior, care a avut loc în septembrie.

Protestatarii susțin că nu își pot acoperi cheltuielile din vânzarea biletelor la tariful existent în prezent.

În același timp, unii călători și-ar dori să aibă parte, mai întâi de toate, de condiții decente în microbuze și autobuze, iar alții sunt de acord cu transportatorii.

Imediat după ședința Guvernului, prim-ministrul Maia Sandu a venit cu o reacție la protestul transportatorilor.

Într-un comunicat de presă emis marți de Ministerul Economiei și Infrastructurii se spune că Guvernul dezaprobă decizia transportatorilor de a suspenda mai multe curse interurbane. Totodată, autoritatea susține că pasagerilor trebuie să li se asigure condiții civilizate de călătorie, cu microbuze și autobuze destinate exclusiv transportului de persoane. După îndeplinirea acestor condiții, se va discuta despre solicitarea transportatorilor de ajustare a tarifelor, au mai spus reprezentanții ministerului menționat.