Patrula Jurnal TV, 11 Septembrie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Doi dintre cei trei suspecți reținuți pe 2 septembrie în dosarul finanțării ilegale a Partidului Șor vor sta după gratii. Ei au fost plasați în arest preventiv pentru 20 de zile, conform deciziei Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Cea de-a treia persoană a fost eliberată chiar în ziua în care a fost reținută. Informațiile au fost confirmate pentru Jurnal TV de Procuratura Generală.

Cozile kilometrice, care se formau periodic la trecerea Prutului, de la Leușeni spre Albița, ar putea deveni istorie. Vameșii de pe ambele părți vor lucra în comun în birouri mobile, pe care le-a oferit Guvernul Statelor Unite. Donația a fost o reacție la criza regională provocată de războiul din Ucraina. Noile birouri vor fi instalate la Albița.

A fost deschis un dosar penal pe faptul răpirii și privării de libertate a șapte cetățeni turci.Potrivit surselor Jurnal TV, este vorba de profesorii Liceului „Orizont”.Se întâmplă la patru ani de la expulzarea ilegală a celor șapte dascăli și transmiterea lor regimului Erdogan.Au fost luați cu forța din casă sau de la liceu, au fost urcați în mașini și duși la Aeroport, iar de acolo - direct în pușcăriile turcești.Toți au primit de la șapte la 12 ani de închisoare. Pentru cele întâmplate, nimeni de la Chișinău nu stă la pușcărie. Singurul vizat penal este fostul director SIS, Vasile Botnari, al cărui dosar abia acum a fost desecretizat.„Ne-au răpit colegii...”, spune directorul adjunct al rețelei „Orizont”.Cum a evoluat ancheta în cei patru ani, vedeți în continuare.

Opinia ta contează. Comentează!