Macron, în mijlocul unui scandal
Externe 20 iulie 2018, 15:30 | 3223

Președintele Franței, Emmanuel Macron, se află în centrul unui scandal uriaș. Totul după ce un agent de securitate al liderului de la Elysee a fost filmat în timp ce lovește un protestatar la Paris. Deși bărbatul a fost suspendat temporar din funcție, el a fost surprins din nou în anturajul lui Macron. Vă avertizăm că urmează imagini ce vă pot afecta emoțional.

Potrivit presei locale, incidentul s-a produs în timpul unui protest al sindicatelor, pe 1 mai, la Paris. Din imagini se vede cum un bărbat, care poartă o cască de protecție a poliției, îl atacă pe unul dintre manifestanți. Înregistrarea a fost făcută publică abia acum în presa franceză. Cel care a făcut uz de forță este unul dintre ofițerii de securitate ai președintelui Emmanuel Macron. Bodyguardul, care nu a fost niciodată polițist, a cerut o zi liberă pentru a supraveghea operațiunile forțelor de ordine la manifestațiile cu pricina. Stafful președintelui Franței l-a suspendat din funcție timp de 15 zile, însă după această perioadă, individul a revenit în anturajul lui Macron. El a fost observat lângă șeful statului în timpul festivităților de premiere a naționalei de fotbal.

Abia acum, după ce totul a ieșit la iveală, Procuratura franceză a deschis o anchetă preliminară. Pe lângă acuzațiile de violență, bărbatul este învinuit și de faptul că a purtat ilegal uniformă de polițist.

Opinia ta contează. Comentează!