Vitalie Prisacari, fiul unui consilier socialist din Bălți a ajuns director general la „RED-Nord”
Social 13 aprilie 2021, 19:27 | 2684

Distribuitorul de electricitate „RED-Nord”, care este o întreprindere strategică a statului și una din cele profitabile din țară, are un nou director general. Anunțul a apărut pe site-ul Agenției Proprietății Publice. Este vorba despre Vitalie Prisacari, fiul unui consilier socialist din Bălți, despre care se spune că ar fi persoană de încredere a lui Igor Dodon. În lupta pentru această funcție, el a avut doi concandidați. Cu câteva zile înainte de interviul de angajare, presa a scris că Prisacari ar fi fost promovat de PSRM și că avea pregătite din timp răspunsurile la întrebări.

Potrivit portalului NordNews care face referire la surse din cadrul Procuraturii Anticorupție Nord, Vitalie Prisacari a ajuns director la „RED-Nord” urmare a unui concurs „de ochii lumii”, fiind promovat de oameni din PSRM. Prisacari este fiul consilierului municipal din Bălți, Iurie Prisacari, membru al PSRM. Acesta ar fi, potrivit surse citate, persoana de încredere a lui Igor Dodon în nordul țării, fiind observat în câteva rânduri în apropierea fostului șef de stat în timpul vizitelor sale din teritoriu. Concursul pentru ocuparea funcţiei de director general al întreprinderii de stat „RED-Nord” s-a desfășurat cu ușile închise. CV-ul candidatului învingător a fost publicat pe site-ul Agenției Proprietăți Publice. În document se arată că Vitalie Prisacari este absolvent al Facultății de Drept din Bălți, iar anterior a deținut mai mult funcții de conducere.

Cu o zi înainte de interviul de angajare, jurnaliștii NordNews i-au adresat câteva întrebări lui Prisacari, pentru a afla nivelul de pregătire a acestuia pentru funcția la care râvnea. Prisacari nu a oferit niciun răspuns corect, iar cunoașterea limbii române de care a dat dovadă ridică semne de întrebare, în condițiile în care aceasta este unul din criteriile stipulate în regulamentul concursului.

Secretarul consiliului „RED-Nord” Maxim Negru nu ne-a răspuns pentru o reacție. Pentru funcția de director general al „RED-Nord” au mai candidat Oleg Petelca, profesor la „Universitatea Ioan Cuza” din Iași cu o experiență de peste 10 ani de activitate în sistemul bancar din Moldova, și Octavian Blaj, care, de-a lungul carierei, a ocupat funcția de director general interimar la mai multe întreprinderi de stat.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie