Ministerul de Externe recomandă cetățenilor moldoveni să evite deplasările în zonele afectate de incendii din Grecia
Social 12 august 2022, 20:38 | 577

Autorităţile de la Atena au dispus evacuarea persoanelor din zona Limenaria din Thassos, unde s-a produs un incendiu de vegetaţie, care afectează în prezent estul insulei. Cetățenilor Republicii Moldova le este recomandat să evite deplasările în zonele afectate de incendii din Grecia.

DANIEL VODĂ, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe: "Recomandăm cetățenilor moldoveni să evite deplasările în zonele afectate de incendii, iar cei care se află în acele zone să ia legătura cu misiunea noastră diplomatică."

Potrivit lui Daniel Vodă, niciun cetățean al Republicii Moldova nu a fost afectat de incendiile de pe insula Thassos.

DANIEL VODĂ, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe: "În contextul producerii incendiilor de vegetație, care afectează în prezent estul insulei Thassos, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că autoritățile elene au dispus evacuarea cetățenilor din regiune în timp ce pompierii intervin pentru stingerea incendiilor. Totodată MAEIE subliniază că niciun cetățean nu a fost afectat, nefiind până la această oră recepționate solicitări de asistență în adresa misiunii noastre diplomatice de la Atena."

Ministerul de Externe menține permanent contactul cu autoritățile din Grecia, fiind pregătit să acorde asistență consulară în funcție de solicitări.

Un incendiu a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi, în stațiunea Skala Potamia, una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe insula Thassos. Presa elenă scrie că flăcările au scăpat de sub control, iar zonele Koinira și Limenaria au fost evacuate.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie