Cu aplauze, așa a fost condus pe ultimul drum actorul de teatru și film Boris Bechet
Social 9 aprilie 2021, 18:50 | 1260

Boris Bechet a fost condus astăzi pe ultimul drum. Sicriul cu corpul neînsuflețit al artistului a fost depus la Teatrul “Alexei Mateevici”, unde și-a jucat ultimele roluri, inclusiv în spectacolul ”Fata Morarului”. „Va rămâne în sufletele noastre, aceeași figură vie, cu suflet de copil. Arma lui era buna dispoziție, în orice condiții”, au remarcat actorii prezenți la ceremonie.

Zeci de oameni au venit să-și ia rămas bun de la regretatul actor de cinema Boris Bechet. Rude, prieteni, colegi de scenă și admiratori ai creației sale au venit să îl conducă pe ultimul drum.

VIRGILIU MĂRGINEANU, președintele Uniunii Cineaștilor din Moldova: "Cineva nu alege și ceea ce se întâmplă este trist pentru toți și îmi pare rău că ne făceam planuri de viitor, de proiecte cinematografice , dar încet, încet ajungem să regretăm că nu am făcut lucru acesta mai înainte. Boris Bechet a fost un actor cu caracter, asta am spus de multe ori, pentru că se manifesta pe platoul de filmare așa cum știa doar el să o facă și rolurile pe care le-a jucat Boris Bechet, nu le putea juca altcineva și vor rămâne în istoria cinematografiei naționale așa cum le-a creat el."

GALINA LAZARENCO- POPESCU, actriță ”Teatrul Fără Nume”: "Cel mai puțin îți dorești să vorbești în astfel de clipe, când îți iei rămas bun pentru totdeauna de la oamenii cu care ai mers împreună. Cuvinte nu ajung, sunt doar lacrimi, emoții, tristețe, dureri și amintiri. Acum 30 de ani, am fost parteneri pe platoul de filmare, în filmul ”Meșterul Manole”. El a fost Manole, eu am fost Ana. Și uite că azi îi spun: Manole, pleci, dar eu am rămas încă. E dureros, e neașteptat."

SANDU GRECU, președintele Uniunii Teatrale din Moldova: "Boris a rămas adeptul, fanul și încăpățânatul actor, care demonstra că, în scenă, nu e neapărat să mergi pe exterior, să uimești lumea cu diferite chestii improvizate și să pornești de la suflet, de la sarcina pe care o ai în scenă."

PETRU HADÂRCĂ, director Teatrului Național ”Mihai Eminescu”: "Era un actor și un om cu caracter, multora dintre noi ne lipsește caracterul, el îi avea și avea un respect deosebit, ținea la soție și la familie și vorbea cu dragoste."

Cu aplauze - așa a fost condus pe ultimul drum celebrul actor de teatru și film, Boris Bechet.

Actorul a fost înmormântat la Cimitirul Central de pe strada Armenească. Boris Bechet s-a stins din viaţă la vârsta de 68 de ani, urmare a unui stop cardiac. A debutat în cinematografie în 1983. A jucat în mai multe pelicule precum "Găsește potcoava fericirii", "Miorița" sau "Troița". Un rol important a fost cel al lui Strătan din filmul regizat de Valeriu Gagiu „Corbii prada n-o împart”. În 1991, Boris Bechet a primit titlul de Artist Emerit. A produs și regizat 15 filme documentare, între care: ”Probă de libertate”, ”Bucuria de a trăi” și ”Sunt copil ca toţi copii”.

Opinia ta contează. Comentează!