A fost modernizat un bloc în care vor sta deținuții condamnați pentru prima oară
Social 14 februarie 2020, 22:35 | 4524

În Penitenciarul nr.3 din Leova a fost inaugurată ”casa nouă” pentru aproape 140 de deținuți. Aceștia fac parte dintr-o categorie aparte - sunt condamnați pentru prima oară. Modernizarea blocului special a costat peste 35 de milioane de lei. Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi crede că odată cu îmbunătățirea condițiilor din penitenciare, Republica Moldova va avea mai puține condamnări la CEDO.

După șase ani de reconstrucție, blocul a fost deschis pentru pușcăriașii de la Leova. Aceștia se bucură de celule spațioase, cu televizor. Capacitatea clădirii este de 138 de persoane.

Fiecare celulă este dotată cu sisteme performante de securitate. Autoritățile cred că nimeni nu are vreo șansă să evadeze.

La lucrările de reparație au fost antrenați și deținuții. Unii s-ar bucura mult, dacă ar sta închis în asemenea bloc.

Administrația închisorii de la Leova speră că drepturile deținuților vor fi respectate cum se cuvine.

Ministrul Justiției crede că îmbunătățirea condițiilor de detenție va conduce la scăderea numărului de condamnări la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Pentru reparația blocului din penitenciarul nr.3 Leova, din bugetul de stat au fost alocate 35,4 milioane de lei. Anterior, ministrul Justiției declara că Penitenciarul nr.13 din Chișinău ar putea fi demolat, închis sau transformat în muzeu. 

Opinia ta contează. Comentează!