Locuitorii Chișinăului pot să se vaccineze la cerere, cu programare la medicul de familie
Social 4 mai 2021, 15:31 | 787

Autoritățile municipiului Chișinău au trecut astăzi la cea de-a treia etapă de vaccinare, fiind vizată populația generală. Locuitorii orașului au posibilitate să se vaccineze la cerere, cu programare la medicul de familie, au precizat responsabilii din Primărie.

ION CEBAN, primar de Chișinău: "Veniți și vă vaccinați în cea mai apropiată policlinică la locul de trai. Specialiștii spun că astăzi vaccinurile sunt suficiente și pentru etapa I, etapa a II-a și destule pentru demararea etapei a III-a."

TATIANA BUCEARSCHI, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate: "Este necesar de a se adresa persoanele la medicul de familie pentru a fi programați, deoarece vaccinuri sunt și locuri disponibile pentru a fi vaccinați tot sunt."

În fața camerei de luat vederi, mai mulți chișinăuieni ne-au declarat că vor merge neapărat la vaccinare. Alții încă stau pe gânduri.

De la începutul campaniei de vaccinare, din 2 martie, au fost administrate peste 147 mii de doze de vaccin. Cele mai multe persoane, 42 de mii, au fost imunizate în municipiul Chișinău. În Republica Moldova sunt disponibile vaccinurile AstraZeneca, Sputnik V, Sinopharm și CoronaVac.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie