Un alt lot de asistență umanitară pentru tratarea pacienților oncologici, refugiați din Ucraina, a ajuns la Chișinău
Social 23 septembrie 2022, 15:47 | 489

Un alt lot de asistență umanitară pentru tratarea pacienților oncologici, refugiați din Ucraina, a ajuns la Chișinău. Este vorba de echipamente pentru investigație internă și mai multe medicamente anticanceroase, oferite de Guvernul Japoniei în parteneriat cu Organizația Internațională a Migrației. Potrivit directorului Institutului Oncologic, Ruslan Baltaga, în Republica Moldova sunt peste 400 de refugiați ucraineni care suferă de boli oncologice.

RUSLAN BALTAGA, directorul Institutului Oncologic: "Lotul de medicamente și echipamente este constituit din două fibroscoape, un video laringoscop, pompe de infuzie în număr de 25, medicamente anticanceroase, anestezice, soluții perfuzabile. 4:57-5:09 Suplimentarea asistenței umanitare de urgență de către Guvernul Japoniei este o reacție la nevoile urgente în domeniile precum sănătate, asistență și securitate alimentară, protecția refugiaților din Ucraina și țările învecinate.

Donatorii au subliniat că implicarea cetățenilor moldoveni în gestionarea crizei refugiaților i-a determinat să vină cu un ajutor umanitar pentru persoanele aflate în dificultate.

YOSHIHIRO KATAYAMA, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova: "Noi ne dorim sincer ca aceste echipamente medicale, să fie utilizate într-o maximă eficiență pentru poporul moldovean și pentru ucrainenii care și-au găsit adăpost în Republica Moldova."

LARS JOHAN LONNBACK, șeful Misiunii OIM în Republica Moldova: "Încă de la începutul conflictului din Ucraina, Organizația Internațională pentru Migrație a lucrat continuu cu autoritățile din Republica Moldova, fiind pregătită să răspundă cu măsuri pentru a asigura ca refugiații să se acomodeze mai ușor în centre și să beneficieze de toate facilitățile acestora."

ION PRISĂCARU, secretar de stat, Ministerul Sănătății: "Este foarte important să ai prieteni, parteneri, persoane care se implică activ, cu empatie. Din primele zile când a început războiul, Guvernul Japoniei a venit cu o expertiză, cu o ofertă de suport și au inclus aici inclusiv și o echipă de experți internaționali care au venit să ne ajute să gestionăm această criză."

Valoarea lotului oferit ajunge la 230 de mii de dolari.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie