Spania a fost declarată zonă calamitată în urma dezastrului provocat de furtuna Filomena
Externe 20 ianuarie 2021, 15:53

Jumătate din Spania a fost declarată zonă calamitată în urma dezastrului provocat de furtuna Filomena. La aproape două săptămâni de la cea mai puternică ninsoare din ultimii 100 de ani, transportul rutier, feroviar și aerian încă nu și-au revenit complet.

Pe mai bine de 100 de drumuri încă nu se poate circula. În capitală doar 6 din 10 străzi sunt curățate complet. Pe restul încă se văd urmele dezastrelor: copaci prăbușiți, mașini avariate, acoperișuri căzute sau chiar mormane uriașe de zăpadă care așteptă să fie ridicate.

Autoritățile le-au cerut localnicilor să nu circule nici săptămâna aceasta cu mașinile personale și le-au oferit gratuitate pe transportul în comun. Pagubele totale nu au fost calculate deocamdată, doar Madridul le-a estimat la aproape 1,4 miliarde de euro. După declararea de zonă calamitată, persoanele care au suferit pagube materiale vor primi ajutor direct de la stat. Vor fi sprijiniți și patronii, fermierii sau producătorii agricoli. Pe lângă despăgubiri, aceștia pot primi credite cu dobânzi subvenționate și scutiri de impozite.

Opinia ta contează. Comentează!
LIVE