Zeci de manifestați cer alegeri parlamenatre anticipate în fața Curții Constituționale
Social 15 aprilie 2021, 19:36 | 894

În timp ce Curtea Constituțională examina sesizarea Maiei Sandu, în fața instituției s-a desfășurat o manifestație de susținere a președintelui. Oamenii veniți din mai multe localități au scandat „Anticipate!”.

Manifestanții au venit să o susțină pe șefa statului, Maia Sandu. Aceștia au menționat că doar alegerile anticipate pot salva țara de penali și corupție.

În timpul protestului din clădirea Curții Constituțioanle a ieșit deputatul socialist, Vasile Bolea. Protestatarii l-au huiduit și au încercat să-i oprească mașina.

Deocamdată nu este clar ce a făcut Vasile Bolea în clădirea Înaltei Curți, deoarece el nu a participat la ședința la care a fost examinată sesizarea șefei statului privind dizolvarea Parlamentului. La scurt timp, în fața protestatarilor, a ieșit și președintele Maia Sandu.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Așteptăm decizia Curții Constituționale. Totul va fi bine. Trebuie să credem în puterea oamenilor, pentru că ei merită o guvernare responsabilă care va face ordine în țară și nu doar Presedinția să lupte cu corupția, dar și Parlamentul, nu așa cum se întâmplă astăzi. În continuare așteptăm decizia și vă rog să aveți grijă de dumneavoastră."

Pe 29 martie, Maia Sandu a cerut Curții Constitutionala să se pronunțe dacă Parlamentul poate fi dizolvat. Presedintele susține că deputații au irosit cele două tentative învestire a guvernului și consideră că exista temei pentru anticipatele. Dacă judecătorii îi vor da dreptate, Maia Sandu ar urma să dizolve Parlamentul și să stabilească, prin același decret, data alegerilor parlamentare anticipate.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie