În Ungheni a fost lansat un serviciu pentru oamenii cu necesități speciale și vârstnici
Social 28 ianuarie 2020, 20:35 | 2127

Mai multi oameni cu necesitati speciale si varstnici din raionul Ungheni sunt ingrijiti in cadrul unui serviciu lansat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Spatiul este amplasat intr-o aripa a Centrului de Reabilitare si Integrare Sociala a Batranilor din municipiul Ungheni. Acesta a fost renovat si dotat cu tot ce e necesar pentru ca beneficiarii sa faca baie, sa-si spele hainele si sa se tunda gratuit.

Valentina Pascaliuc a fost frizeriță zeci de ani. Spune însă că anume acest loc de muncă i-a adus cele mai mari bucurii.

De șapte ani, de Tudor Prodan are grijă această femeie, căreia el îi spune „mama Valea”. Femeia are trei copii, dar toți sunt plecați în străinătate și e văduvă de mai bine de 30 de ani.

Beneficiarii sunt aduși la centru cu un microbuz și înapoi acasă tot cu el sunt transportați. Și autovehiculul a fost cumpărat din fonduri europene.

Instituția din Ungheni a fost deschisă cu fonduri europene, în cadrul proiectului ”Servicii sociale mai bune printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă și guvern.” La inaugurare a participat și ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko.

Valoarea totală a investiției este de peste 54 de mii de euro, dintre care aproximativ 48 de mii de euro au venit din partea Uniunii Europene și a Fundației Soros - Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie