Iohannis insistă pe demisia lui Dăncilă
Externe 8 mai 2018, 14:15 | 1587

Demisia premierului Viorica Dăncilă este imperioasă. Declarația îi aparține președintelui României, Klaus Iohannis, care a cerut pentru a doua oară în numai zece zile plecarea acesteia de la șefia executivului de la București. Asta după ce șeful statului a făcut o analiză critică a programului de guvernare, acuzând Partidul Social Democrat că amanetează viitorul României.

Într-un discurs susținut la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a vorbit despre rezultatele economice ale României în primul trimestru al acestui an. El a constatat că bugetul național este supus unei presiuni imense, a avertizat asupra riscului unei noi crize și a adăugat că responsabilă de asta se face guvernarea proastă a PSD, incapabil să facă ordine în finanțele publice.

În consecință, liderul de la Cotroceni a cerut din nou demisia premierului Viorica Dăncilă.

În replică, liderul PSD, Liviu Dragnea, a calificat declarațiile lui Klaus Iohannis drept minciuni. El a mai spus că toate datele economice indică, de fapt, o creștere, iar actualul premier nu are niciun motiv să demisioneze pentru că are toată susținerea partidului din care face parte. Amintim că și la sfârșitul lunii trecute, Iohannis a cerut prima dată plecarea lui Dăncilă de la Palatul Victoria. Totul după ce prim-ministrul a refuzat să vină să discute cu președintele țării despre disputa dintre executiv și Banca Națională, dar şi despre vizita în Israel, întreprinsă după părerea lui, în secret, de către Dăncilă și șeful ei de partid, Liviu Dragnea.

Opinia ta contează. Comentează!