Sanatoriile din Vadul lui Vodă ar putea fi utilizate ca izolatoare pentru bolnavi
Social 25 martie 2020, 19:41 | 4256

Persoanele infectate cu COVID-19 ar putea fi izolate în sanatoriile din Vadul lui Vodă. Anunțul a fost făcut de primarul Chișinăului, Ion Ceban, după ce a discutat cu specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății. Echipa noastră de filmare a mers să vadă în ce stare se află stațiunile de la Nistru. Acolo sunt doar două sanatorii. Unul este gestionat de stat, altul - de sindicate. Celelalte baze de odihnă sunt private și stau închise de când Guvernul a instituit stare de urgență.

Administrația stațiunii nu a primit din Chișinău vreun ordin de transformare a sanatoriului în izolator, ne-a declarat directorul adjunct al sanatoriului, dar a refuzat să vorbească în fața camerei de luat vederi. Potrivit managerului, centrul se află în reparație, iar primarul Ceban a vorbit de fapt nu despre sanatorii, ci despre bazele de odihnă, care sunt private.

Angajatul unei baze de odihnă din vecinătate s-a arătat revoltat de intenția lui Ion Ceban.

O altă opțiune ar fi sanatoriul Bucuria-Sind, care se află în proprietatea sindicatelor. Stațiunea, care la fel e în carantină, are aproximativ o sută de odăi și peste 150 de paturi. O reprezentantă a administrația stațiunii balneare ne-a declarat că din Chișinău nu a primit niciun apel.

Într-o postare pe facebook, primarul de Chișinău Ion Ceban a scris că măsurile de izolare a celor infectați la stațiunile din Vadul lui Vodă au fost discutate cu reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății. Ceban scrie că în timpul apropiat sanatoriile urmează să fie verificate în contextul corespunderii normelor sanitare. 

Opinia ta contează. Comentează!