Instituția a emis un comunicat de presă în care respinge acuzațiile precum că ar fi politizată.

„Menționăm că acestea sunt nefondate, nu sunt probate și conțin subtext politic. Constatăm cu regret utilizarea unui limbaj care încalcă normele de etică și morală, iar difuzarea unor astfel de informații denigratoare are drept scop subminarea autorității și credibilității organelor electorale, dar și a întregului proces electoral”, se spune în comunicat.

„Subliniem că anume instanța de judecată are competența exclusivă de a confirma legalitatea alegerilor locale noi ale primarului general al mun. Chişinău și validarea mandatului primarului ales. Comisia Electorală Centrală și, respectiv, consiliul electoral de circumscripție au organizat alegerile locale noi din mun. Chișinău în mod onest, corect, cu respectarea prevederilor legale. Dovadă este și lipsa contestațiilor care să vizeze activitatea autorităților electorale sau a deciziilor instanțelor de judecată care să constate ilegalități în acest sens”, se mai arată în comunicatul CEC.

Precizăm că CEC urmează mâine să ia act de decizia instanței, privind anularea alegerilor. Liderii opoziției, Andrei Năstase și Maia Sandu, au îndemnat locuitorii capitalei să vină la un protest în fața sediului CEC, începând cu ora 14.00.