În condițiile exploziei numărului de infectări, Mitropolia Moldovei organizează pelerinaj pentru tineri
Social 23 septembrie 2021, 21:08 | 6219

Deși s-a demonstrat că tulpina Delta, care face acum ravagii inclusiv în Moldova, atacă dur adolescenții, Mitropolia Moldovei cheamă oamenii la „pelerinajul tinerilor”. Asta contrar ultimei recomandări a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, prin care s-a cerut evitarea organizării unor asemenea evenimente. În invitație, Mitropolia nu scrie nimic despre respectarea anumitor măsuri pentru a limita răspândirea virusului SARS-COV-2.

În invitația destinată tinerilor, mitropolitul Vladimir îi invită pe 26 septembrie la pelerinajul. Aceștia vor mărșălui pe un traseu de 16 km - de la Universitatea de Stat din Moldova până la Mănăstirea Sireți. Organizatorii îndeamnă pelerinii să vină îmbrăcați în costume populare. Totuși, în invitație nu se menționează nimic despre măsurile de protecție anti-COVID.

Mitropolia Moldovei a anunțat despre pelerinaj după ce Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, în ultima sa decizie, a dispus, între altele, evitarea sărutării icoanelor, mâncatul în biserici și organizarea pelerinajelor.

În plus, decizia CNESP mai prevede dirijarea fluxului de persoane astfel încât să se evite formarea aglomerațiilor, cei responsabili de aplicarea acestor prevederi fiind slujitorii de cult. Mai mult, masca este obligatorie pe toată durata aflării în biserică. Persoanele din grupurile de risc - cele vârstnice și cu boli cronice - sunt îndemnate să evite locurile aglomerate și să se roage acasă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie