Aleksandr Lukaşenko nu a cedat deloc în faţa ''ultimatumului''
Externe 26 octombrie 2020, 17:41 | 1505

Belarușii au declanșat o grevă generală, la un îndemn al opoziției. Greva în întreprinderile de stat este o pârghie de presiune economică, iar cea din sectorul privat este un semn de solidaritate din partea fiecăruia, a declarat reprezentanta opoziţiei, Svetlana Tihanovskaia. Pe străzile din Minsk au ieșit iarăși mii de persoane, inclusiv studenți. Poliția intervine în forță.

Peste o sută de mii de persoane au manifestat duminică împotriva lui Aleksandr Lukaşenko, care nu a cedat deloc în faţa ''ultimatumului'', pe care i l-a dat opoziţia pentru a se retrage de la putere.

Forţele de ordine au folosit duminică grenade asurzitoare pentru dispersarea manifestanţilor şi au fost operate cel puţin o sută arestări, conform ONG-ului de apărare a drepturilor omului ”Vesna” şi canalelor de pe Telegram ale opoziţiei, ce arată scene de panică printre manifestanţi.

Pe 13 octombrie, Svetlana Tihanovskaia i-a lansat un ultimatum preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, căruia i-a dat un termen de 13 zile pentru a-şi prezenta demisia, a-i elibera pe toţi deţinuţii politici şi a pune capăt represiunilor poliţiei, avertizând că în caz contrar va fi declanşată o grevă la nivel naţional.

Opinia ta contează. Comentează!