Image-Description
Aproape 5 mii de polițiști se vor îngriji de ordinea publică în ziua alegerilor, la secțiile de vot
Social 19 octombrie 2019, 09:05 | 1811

4789 de angajați ai poliției vor asigura ordinea publică în duminică, pe 20 octombrie, în ziuaalegeri locale generale și a celor parlamentare noi în câteva circumscripții din Republica Moldova. 4400 dintre aceștia sunt polițiști iar 380 – funcționari cu statut special din cadrul Ministerului de Interne.

La secțiile de votare și consiliile de circumscripție vor fi prețenți 3867 de angajați.

285 de polițiști vor fi implicați în procesul de monitorizare a alegerilor. În fiecare secție de votare deschisă în țară se vor afla câte doi polițiști, care vor monitoriza și asigura buna desfășurare a procesului de vot, potrivit lui Veaceslav Balan, șef-adjunct al Direcției securitate publică din cadrul IGP.

De asemenea, vor fi implicate și grupele operative de urmărire penală, grupele de intervenție 112 și echipajele de fluidizare a traficului rutier.

Pe lângă asta, vorfi implicați și angajați ai trupelor de carabinieri, pentru a asigura paza și a interveni în forță în cazul escaladării situației.

Poliția a formulat un șir de recomandări pentru ziua de 20 octombrie:

– Să manifeste un comportament preventiv și vigilent în timpul alegerilor;

– Să evite consumul de alcool și implicarea în conflicte, indiferent de preferințe sau apartenență politică;

– Să nu încalce legislația electorală prin scoaterea din localul secției de votare a buletinul de vot;

– Să se conformeze indicațiilor președintelui biroului electoral al secției de votare privind asigurarea ordinii în localul de votare și pe teritoriul aferent.

IGP a făcut mai multe inspecții la secțiile de vot, unde au fost depistate o serie de încălcări, care au fost ulterior înlăturate, precizează poliția.

Opinia ta contează. Comentează!