Spania se pregăteşte pentru un val neobişnuit de frig, care va afecta în special Madridul
Social 11 ianuarie 2021, 16:03 | 893

În Grecia, termometrele au atins 22 de grade. Oamenii au ieşit la plajă, în pieţele şi parcurile capitalei Atena, informează AFP. În același timp, Spania se pregăteşte pentru un val neobişnuit de frig, care va afecta în special Madridul. Furtuna botezată ''Filomena'', care a adus ploi abundente în numeroase alte regiuni, a dus la decesul a trei persoane pe teritoriul ţării.

''Pericolul este încă prezent'', existând riscul ca ''zăpada acumulată să se transforme în gheaţă'' din cauza ''unor temperaturi minime nemaiîntâlnite'', au avertizat autoritățile de la Madrid.

Armata a fost mobilizată pentru deszăpezire pistelor aeroportului din capitală. Militarii, dar şi voluntari, au degajat căile de acces către spitale, aflate în continuare sub presiune din cauza pandemiei de COVID-19. Numeroşi madrileni au ieşit cu lopeţile pentru a deszăpezi intrările în imobilele în care locuiesc, în timp ce alţii au practicat, aşa cum s-a întâmplat sâmbătă, schiul în parcuri şi pe străzile oraşului.

În același timp, un val de căldură cu maxime de 28 de grade Celsius i-a determinat pe greci duminică să treacă peste restricţii şi să iasă în număr mare la plajă sau în parcuri, notează AFP. Temperaturile obişnuite în această perioadă a anului în Grecia sunt de circa 15 grade C. La Atena, unde termometrele au atins 22 de grade C, oamenii au ieşit la plajă, în pieţele şi parcurile capitalei. Vântul cald provenind din Africa a adus, de asemenea, mult praf şi urmează să menţină temperaturile ridicate până miercuri în această ţară.

Opinia ta contează. Comentează!