Inspectorii de la sănătate publică au desfășurat astăzi controale inopinate la Aeroportul Chișinău
Social 26 noiembrie 2021, 19:39 | 1135

Inspectorii de la sănătate publică au desfășurat astăzi controale inopinate la Aeroportul Chișinău unde au verificat dacă angajații și pasagerii respectă regulile epidemiologice. Doar că administrația Aeroportului nu a fost luată prin surprindere, deoarece inspectorii au preîntâmpinat că vin cu verificări. Așa că atunci când au început inspecția, le-a fost îngrădit accesul în unele zone. Mai mult, inspectorii au închis ochii la unele nereguli.

Imediat ce au ajuns la Aeroport, inspectorii Agenției Naționale de Sănătate Publică au informat administrația despre controalele pe care urmau să le facă și au cerut permisiunea ca presa să aibă acces în incinta clădirii. O reprezentantă a Aeroportului a încercat să ne convingă că nu este nevoie să filmăm. Până la urmă, am așteptat afară minute în șir până când administrația a permis accesul inspectorilor.

ION SPĂTARU, inspector superior, ANSP: "-Cât de eficiente pot fi numite aceste verificări, dacă înainte de a intra ați preîntâmpinat securitatea Aeroportului că doriți să faceți controale? -Noi suntem în control inopinat. Administrația nu a fost informată despre vizita noastră."

Practic, toți angajații din Aeroport erau fără măști de protecție. Doar după ce jurnaliștii au insistat, inspectorii au început așa-zisele verificări.

Inspectorilor însă li s-a permis să intre doar în sala de sosiri, unde practic nu erau pasageri. Mai mult, pe tot parcursul vizitei, inspectorii au fost însoțiți de o angajată a instituției. Nu am primit niciun răspuns clar când am încercat să aflăm de ce autorităților nu li se permite accesul și în alte zone.

Inspectorii au acceptat situația și au dat asigurări că vor încerca să revină la Aeroport și cu alte „controale inopinate”.

ION SPĂTARU, inspector superior, ANSP: "Totuși sperăm la conlucrare. Rămâne de lucru cu administrația Aeroportului."

Inspectorii s-au aflat în incinta Aeroportului aproximativ jumătate de oră. Imediat ce au plecat, persoanele, deși au fost preîntâmpinate, și-au scos imediat măștile.

Administrația Aeroportului a încercat să scape de noi invocând formalități.

ANASTASIA, managerul secției pasageri: "Fiecare angajator este anunțat să poarte mască, ceea ce este obligatoriu pentru pasageri și angajatori."

Amenzi astăzi nu au fost aplicate, dar inspectorii au întocmit trei procese verbale unor persoane juridice. Aceștia ne-au spus că nu au putut desfășura verificările în regim normal, deoarece poliția nu a venit la Aeroport, deși a fost solicitată prezența unui echipaj.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie