Ședința în dosarul Consulului suspendat al RM la Odesa, suspendată repetat
Social 15 ianuarie 2021, 19:53 | 3137

Ședința de judecată în dosarul consulului suspendat al Republicii Moldova la Odesa, Sergiu Șeptelici, bănuit că ar fi luat mită de 100 de euro, a fost suspendată repetat. Motivul ar fi că procurorii nu au putut prezenta probele necesare, care ar demonstra vina inculpatului. Șeptelici pledează nevinovat, iar avocatul acestuia afirmă că cel mai probabil, procurorii au pierdut probele, care ar dovedi implicarea diplomatului în acte de corupție.

Potrivit avocatului Vadim Ciobanu, este a patra oara, când procesul de judecată se amână pentru o altă zi, din cauza procurorilor.

VADIM CIOBANU, avocat: "Constatăm că Procuratura a pierdut aceste corpuri delicte, nu le poate prezenta instanței și de câteva luni se amână ședințele doar din acest motiv. Ori constatăm că martorii dezvinovățesc persoanele, iar procuratura ar pregăti o procedură de achitare a persoanelor implicate și încearcă să tergiverseze proces."

Avocatul admite că dosarul pe numele lui Sergiu Șeptelici a fost inițiat la comandă.

VADIM CIOBANU, avocat: "Era unica persoană din grupul de lucru constituit pe lângă Guvern, care se opunea și nu a semnat actele prin care imobilul consulatului urma să fie trecut în proprietatea altei persoane, iar consulatul urma să fie mutat la o casă privată. Iar din cauza că a refuzat să facă acest lucru s-a ales cu un dosar penal."

Este un dosar politic, afirmă Sergiu Șeptelici. El crede că este pedepsit pentru că nu a semnat procesul verbal, prin care clădirea Consulatului Republicii Moldova în orașul Odesa urma să ajungă în mâinile unor interpuși.

SERGIU ȘAPTELICI, consul suspendat al Republicii Moldova la Odessa: "Este un dosar politic, un dosar la comandă. M-au înlăturat pentru că am fost o persoană incomodă. Am fost o persoană care nu am semnat procesul verbal din grupul de lucru care a fost instituit de către prim-ministru printr-o dispoziție de către Guvern. Iar acum timp de doi ani acest dosar este o pedeapsă pentru mine."

Potrivit anchetei, pe 6 aprilie 2018, Sergiu Șaptelici i-a perfectat unui cetățean de origine arabă viză pentru 60 de zile contrar prevederilor legii. În schimbul acestui serviciu, bănuitul ar fi pretins și primit 100 de euro drept mită. Pe numele diplomatului a fost pornit un dosar. Potrivit inculpatului, cauza penală are legătură directă cu hotărârea Guvernul Filip, prin care a aprobat înstrăinarea unui teren de peste 40 de ari din regiunea Arkadia, care a făcut parte din complexul Sanatoriului ”Moldova”. Pe acest teren este amplasat Consulatul Republicii Moldova în orașul Odesa. Locația este una foarte avantajoasă, între cele mai luxoase hoteluri de pe litoralul ucrainean al Mării Negre. La acea ședință de Guvern s-a decis un schimb între clădirea consulatului și terenul aferent cu o altă clădire din Odesa, aflată în proprietatea unei persoane fizice, Irina Rolemskaia.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie