Procurorul din dosarul lui Morari, vizat într-o cauză penală la Procuratura Anticorupție
Social 16 ianuarie 2020, 13:49 | 1567

Vladislav Caruceru, procurorul care gestioneaza dosarul intentat fostului sef al Procuraturii Anticoruptie, Viorel Morari, recunoaste ca a fost vizat intr-o cauza penala gestionata de institutia pe care a condus-o pana nu demult invinuitul. Potrivit lui Caruceru, acuzatiile i-au fost retrase de catre procurorul general Alexandr Stoianoglo, dupa ce a constatat ca nu ar exista probe. Totodata, Procuratura Generala neaga existenta unui dosar penal deschis pe numele lui Caruceru la Procuratura Anticoruptie.

Avocatul lui Viorel Morari susține că în cererea de recuzare, clientul său a indicat foarte clar motivul. Doar că procurorul general nu l-a considerat relevant, fapt care îi duce cu gândul în altă parte.

La întrebarea noastră DE CE dosarul lui Căruceru a fost retras, iar cel al lui Viorel Morari a ajuns anume la acest procuror, Serviciul de presă al Procuraturii Generale ne-a comunicat următoarele:

MESAJUL PROCURATURII GENERALE

„Nu există și nu a existat dosar penal pe numele procurorului Vladislav Căruceru în gestiunea Procuraturii Anticorupție. Inexistența acestui fapt a fost confirmată chiar de procurorii anticorupție, atunci când a fost solicitată recuzarea numitului. Descurajăm încercarea de răspândire a falsurilor mediatice, ce ar putea deveni incidente jurisprudenței CEDO, ca de exemplu cauza Lavric contra Moldovei, în care un procuror a fost denigrat, iar statul a fost condamnat. Procuratura salută obiectivismul și profesionalismul în redarea informațiilor în presă, inclusiv prin tratarea lor în context.”

Luni, Procuratura Generală ne-a informat că sâmbăta, 11 ianuarie, a avut loc examinarea cererilor lui Viorel Morari de recuzare a grupului de procurori. Este vorba despre Renata Anici, Carolina Vidrașcu și Vladislav Căruceru, responsabili de exercitarea urmăririi penale. Procuratura a respins toate cele trei cereri ca fiind nefondate. Precizăm că Viorel Morari a fost reținut pe 10 ianuarie pentru fals în declarații și abuz în serviciu, iar luni a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile în Penitenciarul 13. Avocatul lui Morari ne-a spus că a contestat decizia la Curtea de Apel. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie