Avocatul lui Viorel Morari susține că în cererea de recuzare, clientul său a indicat foarte clar motivul. Doar că procurorul general nu l-a considerat relevant, fapt care îi duce cu gândul în altă parte.

La întrebarea noastră DE CE dosarul lui Căruceru a fost retras, iar cel al lui Viorel Morari a ajuns anume la acest procuror, Serviciul de presă al Procuraturii Generale ne-a comunicat următoarele:

MESAJUL PROCURATURII GENERALE

„Nu există și nu a existat dosar penal pe numele procurorului Vladislav Căruceru în gestiunea Procuraturii Anticorupție. Inexistența acestui fapt a fost confirmată chiar de procurorii anticorupție, atunci când a fost solicitată recuzarea numitului. Descurajăm încercarea de răspândire a falsurilor mediatice, ce ar putea deveni incidente jurisprudenței CEDO, ca de exemplu cauza Lavric contra Moldovei, în care un procuror a fost denigrat, iar statul a fost condamnat. Procuratura salută obiectivismul și profesionalismul în redarea informațiilor în presă, inclusiv prin tratarea lor în context.”

Luni, Procuratura Generală ne-a informat că sâmbăta, 11 ianuarie, a avut loc examinarea cererilor lui Viorel Morari de recuzare a grupului de procurori. Este vorba despre Renata Anici, Carolina Vidrașcu și Vladislav Căruceru, responsabili de exercitarea urmăririi penale. Procuratura a respins toate cele trei cereri ca fiind nefondate. Precizăm că Viorel Morari a fost reținut pe 10 ianuarie pentru fals în declarații și abuz în serviciu, iar luni a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile în Penitenciarul 13. Avocatul lui Morari ne-a spus că a contestat decizia la Curtea de Apel.