Participanţii la conferinţă au declarat că, pe 11 mai, au depus o cerere la Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău, în baza legii cu privire la accesul la informaţii. Ei au solicitat să li se permită să vadă listele cu semnături colectate pentru înregistrarea candidatei Silvia Radu.

Între timp, au efectuat două vizite la Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău, iar ieri a avut loc o discuţie finală dintre membrii societăţii civile şi funcţionarii instituţiei, care au refuzat să le ofere listele de subscripţie pentru verificare şi au spus că vor expedia un răspuns oficial cu explicaţii.

Expertul organizaţiei „WatchDog” Valeriu Pașa a spus că în timpul discuţiei de ieri cu secretarul Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău, Vitalie Miron, a avut ocazia să vadă câteva dintre listele cu semnături pentru Silvia Radu.

Solicitat de Jurnal TV, secretarul Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău, Vitalie Miron, a spus că o decizie finală privind solicitarea grupului de experţi nu a fost luată, iar declaraţiile făcute în conferinţa de presă au fost calificate drept nefondate.